به گزارش خبرگزاری حوزه، دبیر شورای عالی حوزه های علمیه، امروز، سوم اسفند ماه، در چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه که در سالن مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد، با اشاره به بداخلاقی های صورت گرفته اخیر در کشور، تصریح کرد: اخلاق در کتاب هم مصداق دارد؛ کارهای خوب و بد فراوان انجام می شود، وقتی که از هزار کتاب رسیده به دبیرخانه همایش تنها 200 اثر آن به مرحله بعد راه پیدا می کند، نشان از وجود برخی مشکلات دارد.
آیت الله استادی افزود: اگر در این زمینه اخلاق رعایت شود؛ یعنی آنچه برای تالیف یک کتاب یا مقاله لازم است، رعایت گردد، وضعیت تالیف ها از این بهتر خواهد شد.
امام جمعه قم با انتقاد از تالیف برخی کتاب ها، تاکید کرد: اخلاق ایجاب می کند توان نسبی فرد در تألیف کتاب ارزیابی شود تا به نتیجه برسد.
آیت الله استادی با اشاره به این که مولفان باید برای تالیف یک اثر از عجله پرهیز کنند، تصریح کرد: یک مولف وقتی در طول یک سال 10 یا 15 کتاب منتشر می کند، نشان می دهد که فرصت مطالعه کافی نداشته است؛ البته این مساله در حد نادر، معمول است.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: مولف باید موضوعی را انتخاب کند که کارگشا باشد و به درد نسل و قشری بخورد؛ گاهی کتاب هایی منتشر می شود که هیچ دردی را دوا نمی کند.
وی با بیان این که ذکر منابع استفاده شده در تألیف کتاب، نفوذ آن اثر را افزایش می دهد، یادآور شد: هر چه کار را به طرف خدایی شدن پیش ببریم، اثرگذارتر خواهد بود.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه ادامه داد: اگر مولف شهبه ای را مطرح و پاسخ لازم را به آن نداده باشد، نباید این کار را انجام دهد؛ زیرا اگر این کتاب در اختیار افراد قرار گیرد، ایجاد مشکل می کند.
پیشنهادی به همایش کتاب سال حوزه
آیت الله استادی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که در همایش های کتاب سال که در تهران و جای دیگر برگزار می شود، معمولا با انتقادهایی مواجه می شوند و داوری را زیر سوال می برند، گفت: پیشنهاد می کنم در کتاب سال حوزه، یک برنامه تشویق عمومی لحاظ شود تا آثار بیشتری مورد تشویق قرار گیرند و نهایتا هم یک اثر ویژه مانند اثر آیت الله العظمی جوادی آملی به عنوان کتاب سال حوزه معرفی شود؛ اگر این پیشنهاد قابل قبول باشد، در جاهای دیگر نیز اثرگذار خواهد بود.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه همچنین خاطرنشان کرد: دست اندرکاران معرفی کتاب سال، باید آثار را از طریق رسانه ها معرفی کنند.
امام جمعه قم با طرح این پرسش که آیا وظیفه ماست که در حوزه با کتاب سازی مبارزه کنیم؟، ابراز داشت: کتاب سازی در شأن حوزه علمیه نیست؛ کتاب سازی یعنی یک نویسنده تنها برای ناشر کار می کند و باید با این کار مبارزه کرد.
آیت الله استادی در پایان با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری از حوزه، یادآور شد: حضرت آقا از ما توقع تولید علم دارند، آیت الله مکارم شیرازی نیز گفتند که برخی مولفان از این سایت و آن سایت مطالبی را برندارند و کتاب سازی کنند.
انتهای پیام/